Nuffnang

Thursday, 10 May 2012

Tattoo itu Haram!!

Tattoo adalah haram di sisi Islam. Kerana kalau korg ber-tattoo, let say dkt tangan. Macam mana nak amik wudhuk kan? Lagi satu, Tatoo nie jgk mengubah ciptaan Allah pada seseorang manusia. Tattoo nie sama haram macam perempuan menyambung rambut, mencukur bulu kening dll. Tapi, bagi masyarakat/penganut agama lain, diorg apa kisah kan. Bagi diorg tattoo ni adalah trend. Tak apa lah, kasi diorg syurga dunia, kita amik Syurga yang kekal abadi. Tapi jom kita doakan orang2 bukan Islam mendapat Hidayah.AMIN. Jom tengok tattoo yang pelik diorg nie buat.






Nampak tak?? Ini la antara sebab kenapa tatoo HARAM di sisi agama ISLAM. Dah leh mengubah ciptaan Allah. Kalau lawa tak apa la jugak. Nie dah mcm Red Devil!..Bukan Manchester United ok!..Karipap!..WAHAHAHAHAHA

No comments:

Post a Comment