Nuffnang

Thursday, 10 May 2012

Pemain Bola Sepak Muslim

Pada kaum lelaki, kalau korg tak minat bola, sila tukar jantina! HAHAHAHA. Ok, pada peminat-peminat bola antarabangsa( EPL,LA-LIGA, SERIE A dll) mesti korg tau ada player2 yang beragama Islam kan? Kalu korg dah tau pon aku nak tulis jugak! HAHAHAH. Antara player2 Islam adalah Yaya Toure, cuba korg tengok video dekat bawah! AWESOMENESS! I Don't Drink, because I am a Muslim'.




Memang hebat kan? Kalau dekat Malaysia pulak, yang meneguk Air Setan dekat club kebanyakkannya siapa? HMM. Ok, korg pikir2 sendiri ok. Sekarang ni aku nak list kan the latest player2 Muslim antarabangsa( yang famous).


- Omar Frederick Kanoute, Sevilla
- Zinedine Yazid Zidane, x-France
- Nicholas Anelka, Chelsea
- Robin Van Persie, Arsenal
- El Hadji Diouf, Bolton
- Salomon Kalou, Chelsea
- Nihat Kahveci, Villareal
- Diomansy Kamara, Fulham
- Samir Nasri, Marseille
- Zlatan Ibrahimovic, Inter Milan
- Hassan Salihamidzic, Juventus
-Kareem Benzema, (Real Madrid)

- Vahid Hashemian (VfL Bochum)
- Franck Ribery (Bayern Munich)
- Patrick Vieira (Inter Milan)
- Mehdi Mahdavikia (Eintracht Frankfurt)
- Arda Turan (Galasataray) dan player2 lain Galasataray
- Nuri Şahin (Borussia Dortmund)
- Tuncay Şanlı (Stoke City)
- Mesut Özil (Real Madrid)
- Hamit Altıntop (Bayern Munchen)
- Halil Altıntop (Eintracht Frankfurt)
- Yıldıray Baştürk (Blackburn Rovers) 






No comments:

Post a Comment