Nuffnang

Tuesday, 22 May 2012

Nazmi Faiz bersama Beira Mar


Hebat! Itu lah boleh diperkatakan tentang pemain Harimau Muda, Nazmi Faiz kerana telah menandatangani kontrak selama 3 Tahun bersama salah sebuah kelab Portugal. Beliau menandatangani kontrak bersama Kelab Division 1 di Portugal, Beira Mar. Beliau telah dipanggil untuk berlatih bersama kelab tersebut sebelum ini, dan kelab tersebut berminat untuk mengambil pemain berpotensi tinggi dari Harimau Muda ini. Nazmi berkata ' Saya amat gembira kerana telah berjaya dan saya tidak sabar untuk bermain bersama kelab ini'. Nazmi juga tidak lagi bermain untuk Harimau Muda A yang sedang leading di S-League. Walaubagaimanapun, congratulation kepada Nazmi, semoga anda menjadi player yang akan menaikkan nama Malaysia dalam industri Bola Sepak Dunia!

Monday, 21 May 2012

Haiwan Peliharaan dan Pakaian

Pernah tengok haiwan peliharaan dan pakain2 mereka? Biasa jugak kan. Kucing, anjing. Tapi kalau kuda? Cuba tengok gambar2 dekat bawah ni. Comel je mereka. Hebat la tuan mereka ni.LOLx











Comel kan? Aku suka itik nie. Macam awek dah aku tengok.Hai, boleh mengurat.HAHAHA.

Sunday, 20 May 2012

Wanita Tertua Mendaki Gunung Everest

Seorang perempuan Jepun, menjadi perempuan tertua di dunia yang mendaki Gunung Everest pada umur 73 tahun. Tamae Watanabe memecahkan rekod beliau sendiri yang sebelum ini memanjat Gunung Everest pada umur 63 tahun. HEBAT perempuan tua ni!! Beliau bersama 4 lagi pendaki sampai di puncak Gunung Everest pada hari sabtu, dari arah utara gunung tersebut. Korg bila nak panjat Gunung Everest? Jom jadi oranag Malaysia pertama masa nasi lemak di Gunung Everest! HAHAHA. Jom tengok video di bawah untuk berita selanjutnya!


Friday, 18 May 2012

Little White Cafe

First Impression untuk 'Little White Cafe' adalah..WAU! Smart gila kedai ni!! Kedai berkonsep kan 'English Stlye' ni memang sesuait untuk korg bawa client makan2, or 'Candle Light Dinner' dengan pasangan korg sebab suasana nya yang tenang dan romantik! Dengan client tak payah nak romantik sangat la kan.LOLx. 'Little White Cafe' ni menghidangkan makanan barat dan kek. Aku pergi kedai ni masa lunch. So, aku order "New York Strip with Tarragon Melting Sauce", ' Roast Chicken Sandwiches' dan Macarron. For me, makanan dekat sini boleh di kategorikan 'Boleh la'. Nak kata sedap tak juga, nak kata tak sedap, tak juga. Harga boleh di kategorikan mahal untuk makanan yang 'Boleh la', tapi the charging is quit expensive maybe sebab suasana dekat sini yang 'TERBAIK'. Bawah nie ada gambar untuk apa yang aku makan dekat sini, dengan harga sekali.


Roast Chicken Sandwiches- Rm18
Macaroon-Rm4/biji

New York Strip with Tarragon Melting Sauce-Rm45++





Makan dekat sini memang agak mahal, tapi credit untuk suasana kedai ni. Memang best. Cuba tengok gambar dekat bawah ni.





SMART KAN?? So, korg boleh la dating dekat sini kalau terasa nak romantik2 (Untuk Pasangan dah Kahwin je,kalau tak HARAM, aku tak nak tanggung, korg tanggung sendiri) Alamat dan no telefon kedai ni ada dekat bawah. Selamat mencuba!!!!

13-G-1, Jalan Medan PB 4A, Pusat Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor, Malaysia+6017-372-1522 / +603-8926-5908



Kegilaan Coklat

Sebelum ni aku ada post tentang Binaan Coklat Terbesar Dunia . Kali ni, cerita tentang coklat lagi! Siapa tak suka coklat? Coklat sangat sedap dan boleh membantu korg mendapat kencing manis! IRONY? HAHAHA. Di serata dunia, banyak orang yang cuba membuat seni melalui coklat. Mungkin mendapat idea dari 'Charlie and The Chocolate' Bawah ni ada beberapa keping gambar tentang coklat yang di cipta menjadi pelbagai bentuk! Dan sangat menarik. Tapi sayang kalau nak makan.LOLx

Di Cipta pada 2010 untuk Chocolate Wonderland di China

Beli baju dapat Model sekali!

Kalau lapar masa jalan2 boleh makan nie

Post Box Coklat?

Di cipta untuk Valentines Day oleh sebuah Restoran

Topi Coklat, lepad habis job makan coklat ramai2


Wednesday, 16 May 2012

Binaan Coklat Terbesar Dunia

Rekod baru binaan coklat terbesar di dunia telah dipecahkan! Dengan mempunyai ketinggian 0.6m, dan mempunyai berat 8273.3kg ( Rekod sebelum ini 4870kg), binaan coklat Piramid ini telah menjadi Binaan Coklat Terbesar di Dunia! Ciptaan ini telah diketuai oleh Chef  Francois Mellet mewakili Qzina Speciality Foods yang terletak di California. Qzina akan memusnahkan Piramid Coklat ini pada  21 December 2012, bagi simbolik Kalender kaum Mayan yang berakhir pada tarikh tersebut. Lagi pun, ada ke orang nak makan coklat ni? Chef tu da siap pijak2 kot.LOLx






Ustaz Azhar Idrus Dan Kamera

Siapa tak kenal dengan Ustaz Azhar Idrus(UAI)? Tipu la kalau tak kenal. UAI adalah seorang penceramah bebas yang amat sempoi! Beliau banyak mendekati remaja atau golongan muda dan beliau juga banyak membuat aktiviti berkaitan remaja disertai dengan ceramah beliau yang amat mantap! Cara penyampaian yang diberikan oleh beliau amatlah BEST dan KELAKAR!. Sebab tu ramai remaja atau golongan muda yang menyertai cermah beliau anjurkan! Bagi seorang ustaz, typically mesti korg fikir UAI ni sentiasa berada di masjid kan? Itu adalah sangat salah. Islam Is the Way of Life, setiap apa yang kita buat, kalau benda tu boleh mendekatkan diri dengan Allah, dikira Ibadah. UAI ada hobby yang selalu nya dipelopori oleh golongan muda iaitu mengambil gambar menggunakan DSLR! INGAT!, setiap apa yang kita lakukan yang boleh mendekatkan diri dengan ALLAH, adalah satu Ibadah. So, fotografi juga adalah Ibadah kalau niat korg betul. Cuba korg fikir, kalau korg amik gambar tentang alam, ada tak korg sebut 'Ya ALLAH, hebatnya ciptaan mu'. NAMPAK?? Dekat situ pun dah dapat pahala dan mendekatkan diri kita dengan ALLAH, betul ke betul? LOLx

Ok, UAI ni memiliki 3 bijik kamera, bukan yang murah2 ok, tapi yang superb mahalnya iaitu Nikon D3, Canon 5D dan Canon 4OD. Bagi peminat DSLR, mesti korg tahu berapa harga sebiji DSLR nie kan?? Nikon D3 tu, body jer dah dekat rm30,000! HAHAHA. Hebat la UAI ni kan?? Serba serbi boleh! Jom layan 10 gambar UAI. TERBAIK!!












Gempak kan? Nak layan lagi gambar UAI? Meh aku bagi link. UAI siap ada website khas untuk gambar2 ni ok! Digital Mukmin. Selamat mendapatkan pahala. Jangan lupa sebut SubhanALLAH!